Theorie vrachtwagen

Wij verzorgen elke maandag en dinsdag de cursus voor het behalen voor het vrachtwagenrijbewijs (met of zonder code 95). Bekijk het cursusaanbod voor de actuele data van de theorielessen. Welke vakken je dient te volgen is afhankelijk van de volgende keuzes:
C zonder Code95 C met Code95
Theorie: Rv1 Theorie: Rv1
Theorie: R2C Theorie: V2C
Praktijk: C Theorie: V3C
Praktijk: Praktische Toets C
Praktijk: Besloten Oefenterrein C
Praktijk: C

Met 50 jaar ervaring biedt Rijschool Hendriks uit Oldebroek vrachtwagenrijles op maat door middel van theorieles, kortingspakketten en spoedopleidingen.

De praktijk

Als je een les wil volgen om te zien wat onze manier van lesgeven is of als je een “second opinion” wil over hoe je er voor staat zonder ergens aan vast te zitten, dan bieden wij tegen de normale lesprijs deze mogelijkheid.

Vrachtwagenrijbewijs

Met dit rijbewijs kun je met elke vrachtwagen de weg op. Onze Iveco Stralis heeft een lengte van 10 meter 15, een breedte van 2 meter 55 en een hoogte van 4 meter. Met deze ruime afmetingen leer je tijdens de lessen om te gaan met de inloop en de uitzwaai van de vrachtwagen. Een perfecte voorbereiding op de praktijk.

Arbo-keuring

Voordat het praktijkexamen aangevraagd kan worden moet je gekeurd worden door een arbo-arts. Je wordt gekeurd op ogen, oren, bloeddruk, hartklachten, epilepsie of andere klachten die de rijvaardigheid zouden kunnen beïnvloeden. Lees hier meer over de arbo-keuring.

Praktijkexamen Vrachtwagen

Bij het begin van het vrachtwagen praktijkexamen neem je samen met de examinator het kentekenbewijs door en voer je de chauffeurspas in. Als dit gedaan is loop je gezamenlijk een rondje om het voertuig voor de dagelijkse controle.

Tijdens het rijden beoordeelt de examinator je op het omgaan met de snelheid en het kijken op de juiste momenten in de juiste spiegels. Uiteraard worden er ook verschillende achteruitrij oefeningen gedaan. Bekijk het CBR filmpje voor een volledig beeld.

Code 95

Iedereen die niet binnen de vrijstellingen voor de code 95 valt, dient de code te behalen door examen te doen in de onderdelen die bovenaan deze pagina genoemd zijn. Daarna heb je vijf jaar de tijd om 35 uur aan nascholingscursussen te volgen om de Code te behouden. Chauffeurs die voor 2009 geslaagd zijn voor hun vrachtwagenrijbewijs hoeven geen examen te doen in deze vakken, maar alleen de nascholingscursussen te volgen. Op onze pagina code 95 vind je de cursussen die wij hiervoor verzorgen terug.

Bakwagen C

 • Praktijkles per uur
  € 90,00
 • Examen
  € 427,00
Aanbieding:
 • Basispakket: 20 uur + 1 praktijkexamen
  € 2.200,00
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

Theorie C & D

 • Module 1
  € 600,00
 • Module 2
  € 300,00
 • Module 3
  € 200,00
 • Praktische toets
  € 375,00
 • Besloten oefenterrein
  € 375,00
Thuis studeren
 • Leermiddelen per vak
  € 60,00
 • Examen per vak
  € 65,00
 • € 0,00
De cursussen zijn inclusief leermiddelen en examen.
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

VRAGEN?

Samen op weg naar jouw rijbewijs


Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Rijschool Hendriks.
Rijschool Hendriks
Zuiderzeestraatweg 164a
8096 CE Oldebroek

NL45 ABNA 053 0445 026

T. 0525-633975
M. 06-21626105
E. info@rijschoolhendriks.nl

Whatsapp ons
Aanmelden