Theorie

Met grote regelmaat geven wij op de woensdagavond theorielessen. Tijdens de theorieles behandelen wij uitgebreid een hoofdstuk uit het theorieboek waarna we vragen gaan maken over dat hoofdstuk. Om verder thuis te leren kun je bij ons theorieboeken aanschaffen of in onze webshop een online-code kopen. Op deze manier ben je optimaal voorbereid op het theorie-examen dat je zelf via mijn.cbr.nl kan aanvragen.

Hou onze social media kanalen in de gaten om te zien wanneer de theorieavonden zijn. Je kunt ons volgen op Snapchat, Instagram, TikTok, Facebook en Twitter.


Contact opnemen

Met 50 jaar ervaring biedt Rijschool Hendriks uit Oldebroek motorrijles op maat door middel van theorieles, kortingspakketten en spoedopleidingen.

Categorieën


Honda CB 125cc A1

Tussen je 18de en 20ste moet je beginnen op een A1 (11Kw) motor. Je mag dan al wel met 17 jaar beginnen met lessen.

Honda CB 500cc A2

Vanaf je 20ste, of twee jaar na het behalen van je A1 rijbewijs, mag je examen doen voor de 35kw motor. Ben je al in het bezit van het A1 rijbewijs? Dan hoef je niet opnieuw je theorie of AVB te halen. Wij geven de motorrijles op een “geknepen” 500cc motor.

Suzuki SV 650cc A Onbeperkt

Vanaf je 21ste mag je examen doen op de onbeperkte categorie. Als je nog geen 24 bent krijg je een CODE80 op je rijbewijs. Dit houdt in dat je 2 jaar of tot je 24ste op een A2 motor moet rijden. Heb je al een A2 motorrijbewijs? Dan mag je 2 jaar na het behalen van dit rijbewijs het praktijkexamen van A-onbeperkt doen. Je hoeft dan geen AVB en theorie meer te doen.

AVB – voertuigbeheersing

De lessen hiervoor geven wij voor een groot gedeelte op ons eigen terrein. Dit is vooral fijn voor leerlingen die nieuw zijn in het motorrijden, maar het scheelt ook in het heen- en terugrijden naar Zwolle. Uiteraard gaan wij een aantal keer naar het examenterrein in Zwolle om te kijken hoe het daar in zijn werk gaat. Bij het AVB examen worden de bijzondere verrichtingen getoetst. Je leert in totaal 12 bijzondere verrichtingen verdeelt over 4 clusters. Van deze 12 verrichtingen krijg je er 7 op het examen. Voor elke verrichting krijg je een herkansing voor het geval deze de eerste keer niet goed gaat. Uiteindelijk moeten er in totaal 5 goed gaan. Je mag dus twee verrichtingen twee keer fout doen, maar deze mogen niet uit hetzelfde cluster zijn.

Als je een les wil volgen om te zien wat onze manier van lesgeven is of als je een “second opinion” wil over hoe je er voor staat zonder ergens aan vast te zitten, dan bieden wij tegen de normale lesprijs deze mogelijkheid.

AVD – verkeersdeelneming

Tijdens de motorrijles voor de verkeersdeelneming rijden we elke keer een rit die bestaat uit de volgende elementen: rit door de stad, korte bochten, rit buitenaf, lange bochten, snelweg, plaats op de weg, verkeersregels en borden. Deze onderdelen vind je terug in onze rijschool app die je kan downloaden op je telefoon. Je instructeur houdt in die app bij wat er goed gaat en wat er beter kan.

Voor het aanvragen van het AVD examen moet je een gezondheidsverklaring invullen, om te zien of je gezond bent en geen medicijnen gebruikt. Tijdens het examen moet je ook je theoriecertificaat en het uitslagformulier van de AVB kunnen laten zien. Ben je dus voor één van beide niet geslaagd, dan kun je geen examen doen.

Motor

 • Praktijkles per uur
  € 60,00
 • Examen voertuigbeheersing
  € 150,00
 • Examen verkeersdeelneming
  € 275,00
Aanbieding:
 • AVB pakket: 15 uren (10x 1,5 uur) incl. AVB examen
  € 1.020,00
 • AVD pakket: 10 uren (6x 1,5 uur + 1x 1 uur) incl. AVD examen
  € 855,00
Overgangspakket
 • Van A1 naar A2
  € 625,00
  6 uren + AVD examen
 • Van A2 naar A-onbeperkt
  € 625,00
  6 uren + AVD examen
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

VRAGEN?

Samen op weg naar jouw rijbewijs


Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Rijschool Hendriks.
Rijschool Hendriks
Zuiderzeestraatweg 164a
8096 CE Oldebroek

NL45 ABNA 053 0445 026

T. 0525-633975
M. 06-21626105
E. info@rijschoolhendriks.nl

Whatsapp ons
Aanmelden