Arbo-keuring

Onderstaande tekst is gekopieerd vanuit CBR.nl


Wilt u uw C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 of D1E rijbewijs halen? Dan is het noodzakelijk om aan te kunnen tonen dat u gezond genoeg bent om te rijden. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het beoordelen of u gezond genoeg bent om te rijden kan soms langer dan vier maanden duren. Als u verwacht dat u naar één of meer medisch specialisten moet, adviseren wij u om 5 à 6 maanden voor het aanvragen van uw examen uw Gezondheidsverklaring in te dienen.

 

Hoe stuur ik digitaal een Gezondheidsverklaring in?

1. Ga naar mijn.cbr.nl en log in via DigiD met SMS of App. Heeft u nog geen DigiD met sms-controle of App? Vraag die dan aan op www.digid.nl.
Kunt of wilt u de aanvraag niet digitaal doen, dan kunt u de Gezondheidsverklaring op papier invullen. Let op: de verwerking van een papieren Gezondheidsverklaring duurt langer.

2. Kies voor ´Gezondheidsverklaring invullen´. U begint met invullen van uw persoonlijke gegevens en de keuze van de categorie. LET OP: kies behalve de C ook altijd de CE, want anders moet je later weer dezelfde kosten maken voor de gezondheidsverklaring.
Daarna volgen de vragen over uw gezondheid. Na het beantwoorden van alle vragen, controleert u uw antwoorden. Vervolgens bevestigt u door ondertekening via DigiD met SMS of App en tot slot betaalt u via iDeal.

3. Vervolgens ontvangt u via Mijn CBR de formulieren voor de Arboarts en eventueel verwijzingen naar specialisten. Veel klanten krijgen deze formulieren meteen. Als een CBR-arts de Gezondheidsverklaring eerst moet beoordelen, kan dit langer duren.

4. Maak een afspraak met een bedrijfs- of Arboarts voor de keuring en waar nodig met de specialist(en). Informeer dan vooraf bij de arts of deze met ZorgDomein werkt. Neem uw bericht(en) met ZD-code(s) en uw identiteitsbewijs mee. De arts en eventueel specialist(en) onderzoeken u en vullen de benodigde formulieren in.

5. Stuur alle documenten terug naar het CBR of vraag uw arts om het digitaal via ZorgDomein te doen. U mag deze documenten altijd van tevoren inzien. Vraag om een kopie voor uw eigen administratie.

6. Het CBR beoordeelt al uw informatie en via Mijn CBR ontvangt u bericht. In veel situaties verloopt onze beoordeling automatisch en krijgt u meteen bericht.  Als het nodig is verwijst het CBR u door voor een rijtest. In een enkel geval is er meer informatie nodig en wordt u nog doorverwezen naar een specialist.

 

Aanmelden