Met grote regelmaat geven wij op de woensdagavond theorielessen. Tijdens de theorieles behandelen wij uitgebreid een hoofdstuk uit het theorieboek waarna we vragen gaan maken over dat hoofdstuk. Om verder thuis te leren kun je bij ons theorieboeken aanschaffen of in onze webshop een online-code kopen. Op deze manier ben je optimaal voorbereid op het theorie-examen dat je zelf via mijn.cbr.nl kan aanvragen.

Hou onze social media kanalen in de gaten om te zien wanneer de theorieavonden zijn. Je kunt ons volgen op Snapchat, Instagram, TikTok, Facebook en Twitter.

Contact opnemen

“ Met 50 jaar ervaring biedt Rijschool Hendriks tractorrijles op maat door middel van theorieles, kortingspakketten en spoedopleidingen. ”

Praktijk T-rijbewijs

Je mag beginnen met lessen voor het trekkerrijbewijs zodra je 16 bent. Heb je al ervaring met het besturen van een tractor of nog helemaal niet? Wij kunnen de lessen op maat maken en aanpassen op jouw vaardigheden. Onze ervaring is dat de ervaren leerlingen 10,5 uur rijles nodig hebben en mensen met minder ervaring in ieder geval 15 uur. Door een intakeles, tegen de normale lesprijs, kunnen we hier een goede inschatting van maken.

De lessen voor het T-rijbewijs starten wij vanaf onze rijschoollocatie aan de Zuiderzeestraatweg 164a in Oldebroek. Deze locatie is tevens goedgekeurd als examenlocatie. De examinator van het CBR komt dus het examen in Oldebroek afnemen. Hij/zij zal 60 minuten met jou door verschillende omgevingen rijden. Denk hierbij aan landwegen en industriegebied, maar ook aan dorpskernen en wegen met rotondes. Er wordt veel aandacht besteed aan het verkeersinzicht van de kandidaat. Jouw instructeur gaat jou daarin begeleiden zodat je goed voorbereid bent op het trekkerrijbewijs examen.

Examen T-Rijbewijs

Tijdens het trekkerijbewijs examen worden er verschillende vaardigheden van je verwacht. Zo moet je de kipper aankoppelen en eventueel weer afkoppelen, de bijzondere verrichtingen beheersen en laten zien dat je tijdens het rijden rekening houdt met de gevaren van het rijden met een tractorcombinatie.

Aan- en afkoppelen

Voordat je vertrekt moet je zelfstandig de kipper koppelen aan de tractor. Je instructeur begeleidt jou hierbij tijdens de laatste meter. Na het volgens de gebruikelijke methode aankoppelen van de kipper zal de examinator enkele vragen stellen over de dagelijkse controle die je moet uitvoeren.

Bijzondere verrichtingen

Tijdens het trekkerrijbewijs examen zal de examinator je 1 of 2 bijzondere verrichtingen laten doen. Hij kan kiezen voor recht achteruitrijden, een bocht achteruit of achteruit voor een laaddeur/inrit parkeren. Tijdens deze verrichtingen bevindt de examinator zich buiten het voertuig en ben jij verantwoordelijk voor het overige verkeer. De verrichting hoeft niet in ÊÊn beweging te worden uitgevoerd. Indien nodig mag de combinatie opnieuw worden gestrekt om in een betere positie te komen.

Rijden op de weg

Het belangrijkste onderdeel van het examen is het rijden op de weg. De examinator wil zien dat je rekening houdt met de combinatie in alle omstandigheden. Dit gaat dan vooral om jouw naderingssnelheid, je kijkgedrag en het inschatten van de lengte van de combinatie tijdens bijvoorbeeld het inhalen.

“ Veel van onze leerlingen voor het trekkerrijbewijs (T-rijbewijs) komen uit de omgeving van Oldebroek, Oosterwolde en Elburg. Maar ook uit plaatsen als Emmeloord, Zalk, Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst en Lelystad weten de mensen ons te vinden. Kom jij uit Heerde, Wapenveld of Hattem en wil jij trekkerrijles, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Wil je weten wat een trekkerrijbewijs kost? Bekijk dan de prijzen hieronder. ”

Tractor

 • Praktijkles per uur
  â‚Ŧ 100,00
 • Praktijkexamen
  â‚Ŧ 450,00
Opstart pakket
 • 15 uur praktijk + 1 praktijkexamen
  â‚Ŧ 1.900,00
  (10 lessen van 1,5 uur)
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

VRAGEN?

Samen op weg naar jouw rijbewijs


Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Rijschool Hendriks.
Rijschool Hendriks
Zuiderzeestraatweg 164a
8096 CE Oldebroek

NL45 ABNA 053 0445 026

T. 0525-633975
M. 06-21626105
E. info@rijschoolhendriks.nl

Whatsapp ons
Aanmelden