0525 - 63 39 75 info@rijschoolhendriks.nl

code95

CODE 95 behouden

Om de code95 op uw rijbewijs te behouden moet u 35 uur bijscholing volgen binnen een periode van 5 jaar na het behalen van uw C of D rijbewijs.
U bent vrij om te kiezen welke cursussen u wilt volgen zolang er maar 1 praktijkdag van minstens 7 uur bij zit.
Uw Code 95 in Zwolle en omgeving behouden? Wij zijn de rijschool voor code 95!

Zijn alle cursussen vol? Neem dan contact met ons op en wij proberen een andere mogelijkheid voor u te regelen.

 


De eerst volgende cursussen zijn:

Zaterdag 14 maart: Digitale Tachograaf
jan 23, 2020

Deze code95 cursus vindt plaats in Oldebroek, telt mee voor 7 uur bijscholing en kost €135,= excl …

Lees meer

Zaterdag 21 december: Actualisering Vakbekwaamheid
nov 14, 2019

Deze code95 cursus vindt plaats in Oldebroek, telt mee voor 7 uur bijscholing en kost € 160,= excl…

Lees meer

Code95 halen? Laat weten welke cursus jij wilt doen.
nov 14, 2019

Wij zijn bezig met de planning van de Code95 voor 2020. Heb jij interesse om bij ons enkele cursusse…

Lees meer


Ook verzorgen wij de volgende cursussen:

 

Het Nieuwe Rijden (praktijk – 7 uur)
Op deze dagcursus van 7 uur wordt er na ontvangst een rit gereden in de stijl van de cursist. Dus geen aanwijzingen of rijles. Gewoon rijden zoals u gewend bent. Tijdens deze rit wordt de tijd en het brandstofverbruik in de gaten gehouden en genoteerd.
Na de rit volgt er een gedeelte theorie over het nieuwe rijden en wat de methodes en voordelen hiervan zijn.
Dan volgt er een tweede rit waarin er “gecoached” wordt. Dit houdt in dat de instructeur aangeeft wat je kan proberen om het brandstofverbruik te verminderen aan de hand van die situatie. Ook hier wordt weer het brandstofverbruik en de tijd genoteerd.
Onze ervaring is dat wij een behoorlijke besparing zien in brandstof. Als je de resultaten zou doortrekken naar een jaar rijden volgens dit principe, dan levert dit een grote kostenbesparing op zonder dat dit ten koste gaat van de tijd.


 

Zuinig en schadevrij rijden (praktijk – 7 uur)
Tijdens deze praktijkdag wordt er ingegaan op de manieren om schade te voorkomen en om brandstof te besparen. Denk hierbij aan het manoeuvreren in omgevingen met beperkte ruimte en het gebruiken van de spiegels, en andere hulpmiddelen, om het overzicht te behouden. Tijdens het theoriegedeelte wordt gekeken welke verkeersregels er in de afgelopen jaren zijn veranderd en hoe er moet worden omgegaan met de te vervoeren lading en de krachten die vrijkomen tijdens het rijden.


 

Chauffeursdag (theorie – 7 uur)
Deze cursus is bestaat uit een gedeelte praktijk en een gedeelte theorie. Tijdens het eerste theoriedeel wordt u bijgepraat over alle veranderingen in het verkeer van de afgelopen jaren. U krijgt een opfriscursus over de speciale verkeersborden en de nieuwe verkeersregels.
Hierna volgt de praktijk. Deze bestaat uit het juist afstellen van de spiegels met behulp van een spiegelafstelplaats en het manoeuvreren langs pylonnen en palen. Een leuke oefening om de vaardigheden te testen.
Na de lunch volgt een uitleg over het zekeren van lading. Met behulp van wat rekenmodellen en praktijkvoorbeelden geven we inzicht in de beginsellen van het lading zekeren.
De dag wordt afgesloten met een bespreking van de digitale tachograaf. Hierin wordt uitgelegd hoe u deze optimaal gebruikt voor de rij- en rusttijdenwet.


 

De digitale tachograaf (theorie – 7 uur)
In steeds meer vrachtwagens en bussen wordt een digitale tachograaf geplaatst. Dit betekent dat er gewerkt moet worden met een chauffeurspas en dat er een uitdraai wordt  gemaakt van de rit.
Hoe dit in zijn werk gaat wordt op deze 7 uur durende cursus uitgelgd. Tevens wordt er tijdens de cursus ingegaan op de arbeidstijdenwet en het zo efficient mogelijk daarmee omgaan, zodat er niet onnodig tijd verloren gaat. Verder gaan we in op andere relevante zaken zoals het tegengaan van criminaliteit; illegale vreemdelingen en het belang van gezonde voeding, veiligheid etc.


 

Techniek en veiligheid (theorie – 7 uur)
Als vrachtwagen- en buschauffeur wil je weinig oponthoudt tijdens het werk. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een goede technische staat van het voertuig. Mocht het onderweg toch misgaan dan kun je veel zelf doen. Hoe hier mee om te gaan wordt besproken in de cursus die bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte waarbij er onder andere aandacht wordt geschonken aan de dagelijkse controle, noodreparaties en persoonlijk beschermingsmiddelen.


 

Heftruck (theorie – 7 uur)
Deze cursus is geheel gericht op de beroepspraktijk. Tijdens de cursus wordt er veel geoefend in praktijksituaties. De theorie die wordt behandeld dient ter ondersteuning van de praktijkoefeningen.Tijdens de theorielessen worden alle veiligheidsregels uitgebreid behandeld en komen zaken aan de orde waaronder het gebruik van het materieel, belading, belasting en de technische uitvoering. Tijdens de praktijklessen komen zaken zoals heftruckbesturing, dagelijks onderhoud, technische bediening en de toepassing van veiligheidsregels aan de orde. Tevens wordt aandacht besteed aan hellingrijden en het gebruik van hulpmiddelen (voorzetapparatuur).


 

VCA (theorie – 7 uur)
Veiligheid op het werk is tegenwoordig een belangrijk item. De certificaten Basisveiligheid (VCA) en Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VOL-VCA) staan daarom sterk in de belangstelling. Steeds meer bedrijven verlangen tegenwoordig een VCA-certificaat om er zeker van te zijn dat de werkzaamheden conform de Arbo-verplichtingen worden uitgevoerd.
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de ongevallen tijdens het werk ontstaan door onveilige handelingen en dus menselijk falen. Een veiligheidsopleiding kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de verlaging van het aantal ongevallen. Alleen daarom al is het nuttig uw medewerkers een scholingstraject te laten volgen.


 

Bedrijfs Hulp Verlener (theorie – 7 uur)
De basisopleiding Bedrijfshulpverlener is een tweedaagse opleiding, die bestaat uit één dag eerste hulp (levensreddende handelingen incl. reanimatie) welke meetelt voor de code95 en op de tweede dag zal het brandweertechnische deel worden behandeld. Deze cursus wordt gekenmerkt  door de vele praktijkoefeningen welke worden behandeld. Aan het eind van elke dag wordt er een examen afgenomen welke onder auspiciën van het NIBHV staat.

Ook is er nog de mogelijkheid om de BHV in 1 dag te doen met 7 uur bijscholing zolang onze registratie nog loopt bij het CBR. Deze kan namelijk niet meer vernieuwd worden en zal het moeten plaats vinden zoals hier boven staat vermeld.


 

CODE 95 Zwolle

Rijschool Hendriks is de meest complete rijschool in de regio Zwolle. Ook voor Code 95 kunt u bij ons terecht. Door de jaren heen zijn wij bekend geworden om onze serieuze en prettige manier van lesgeven. Dit hebben wij bereikt door elke les met dezelfde instructeur of instructrice in te plannen. Daarnaast begeleiden wij onze leerlingen persoonlijk richting het examen. Of je nu kiest voor een reguliere of voor een versnelde opleiding, of je nu zelfverzekerd bent of juist faal-angstig. Wij bieden met onze ervaring een rijopleiding op maat. U kunt bij ons uw code 95 Zwolle behalen of juist behouden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Open chat
1
Hoi! Stel je vraag aan ons via WhatsApp.
Powered by