Theorie

Theorie is momenteel niet nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je op het praktijkexamen met behulp van de kentekenpapieren enkele vragen kan beantwoorden. Denk hierbij aan het gewicht en de lengte van de combinatie als ook vragen over het maximale laadvermogen en de koppelingsdruk. Ook bij het aankoppelen van de aanhangwagen en tijdens het controlerondje om de combinatie worden vragen gesteld. Uiteraard gaan we hier met de rijles verder op in.

Contact opnemen

Met 50 jaar ervaring biedt Rijschool Hendriks uit Oldebroek de mogelijkheid het BE rijbewijs te halen door middel van dagopleidingen en kortingspakketten.

Praktijk


Dagopleiding

Veel kandidaten die voor het BE rijbewijs gaan, hebben al redelijk wat ervaring in het rijden met een aanhanger. Voor hen doen wij de opleiding vaak in 1 dag. Dit houdt in dat we 5 uur gaan lessen, met kleine pauzes voor eten/drinken/doornemen van het kentekenbewijs. Daarna is aansluitend het examen.

Opleiding in delen

Uiteraard is het ook mogelijk om de 5 uur te verdelen over 2 dagen zodat het niet ten koste gaat van de concentratie.

Heb je weinig of helemaal geen ervaring met een aanhangwagen dan kunnen wij, tegen de normale lesprijs, ook een intakeles met je afspreken. Dit doen wij om te kijken hoeveel uren wij verwachten dat je nodig hebt om het rijbewijs te halen.

Tijdens de praktijklessen oefenen we natuurlijk het achteruitrijden met de aanhangwagen, maar ook het rijden met aangepaste snelheid door de bebouwde kom. Ook het juiste gebruik van spiegels komt uitgebreid aan bod.

Als je een les wil volgen om te zien wat onze manier van lesgeven is of als je een “second opinion” wil over hoe je er voor staat zonder ergens aan vast te zitten, dan bieden wij deze mogelijkheid tegen de normale lesprijs aan.

Wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Wij krijgen vaak de vraag: “Mag ik wel met deze caravan of aanhangwagen rijden met alleen mijn autorijbewijs?” Sinds januari 2013 is er een BE rijbewijs nodig zodra het totale maximale gewicht van de combinatie meer bedraagt dan 3500 KG. Nadat je geslaagd bent voor je BE, mag je alleen aanhangwagens trekken die minder wegen dan 3500 KG.

Met het huidige BE rijbewijs mag je aanhangwagens trekken die niet meer dan 3500 kg wegen. Weegt jouw aanhanger meer? Dan moet je het rijbewijs C1E halen. Meer informatie over het aanhangerrijbewijs voor vrachtwagen en/of bus vind je bij Vrachtwagen.

Aanhangwagen

  • Praktijkles per uur
    € 65,00
  • Examen
    € 275,00
Aanbieding:
  • 5 uren incl. 1 examen
    € 575,00
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

VRAGEN?

Samen op weg naar jouw rijbewijs


Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Rijschool Hendriks.
Rijschool Hendriks
Zuiderzeestraatweg 164a
8096 CE Oldebroek

NL45 ABNA 053 0445 026

T. 0525-633975
M. 06-21626105
E. info@rijschoolhendriks.nl

Whatsapp ons
Aanmelden