Bus rijbewijs D1, D en DE

Stappenplan rijbewijs D halen en rijbewijs D1 halen



1. Theorieexamen Verkeer & Techniek
2. Theorieexamen Administratie
3. Code95 basiskwalificatie (indien nodig)
- Theorieexamen Cases
- Praktische toets
- Besloten oefenterrein
4. Arbokeuring
5. Praktijklessen en -examen

Wel of geen Code95

De code95 is door de overheid in het leven geroepen voor beroepchauffeurs. Dat betekend dat als jij het busrijbewijs alleen als monteur nodig hebt of alleen voor privegebruik, je geen code95 onderdelen hoeft te doen. Twijfel je of jouw werkzaamheden wel of niet onder de code95 vallen? Kijk dan op de website van de ILENT voor alle uitzonderingen.

Theorie voor bus rijbewijs halen

Om jou goed voor te bereiden op de theorie-examens bij het CBR geven wij voor elk vak een cursus. Op welke avonden de cursussen plaats vinden kunt u zien in ons lesprogramma-bus. Tijdens de cursus legt de instructeur goed uit op welke manier de vragen bij het CBR gesteld kunnen worden en welke onderdelen essentieel zijn om goed door te nemen. Afhankelijk of je gaat voor het D1 rijbewijs, het rijbewijs D en of je wel of niet je Code95 nodig hebt, moet je de volgende examens doen.
D1 zonder Code95 D1 met Code95
Theorie: Rv1-light Theorie: Rv1-light
Theorie: R2D Theorie: V2D
Praktijk: D1 Theorie: V3D
Praktijk: Praktische Toets D
Praktijk: Besloten Oefenterrein D1
Praktijk: D1
D zonder Code95 D met Code95
Theorie: Rv1 Theorie: Rv1
Theorie: R2D Theorie: V2D
Praktijk: D Theorie: V3D
Praktijk: Praktische Toets D
Praktijk: Besloten Oefenterrein D
Praktijk: D

Met 50 jaar ervaring biedt Rijschool Hendriks uit Oldebroek busrijles voor zowel D als D1 op maat door middel van theorieles, kortingspakketten en spoedopleidingen.

Praktijk

Als je een les wil volgen om te zien wat onze manier van lesgeven is of als je een “second opinion” wil over hoe je er voor staat zonder ergens aan vast te zitten, dan bieden wij tegen de normale lesprijs deze mogelijkheid.

D1 rijbewijs

Wil je met een voertuig gaan rijden dat niet meer dan 16 personen kan vervoeren? Dan kun je een D1 rijbewijs halen voor een 16 persoonsbus. Ten opzichte van het volledige busrijbewijs hoef je minder theorie te leren en zijn er minder rijlessen nodig voor de praktijk. Dit zorgt voor een aanzienlijk verschil in de kosten. Je volgt namelijk deze opleiding al vanaf € 1350,-. De praktijklessen voor het rijbewijs D1 geven wij in een Mercedes Sprinter. Je D1 rijbewijs halen doe je bij Rijschool Hendriks.

D rijbewijs

Met het rijbewijs D kun je met elke touringcar de weg op. Onze Ivecobus is voorzien van een automaat dat ook handmatig te bedienen is. Je kunt dus met dit automaat bus je schakelrijbewijs halen. Voor de theorielessen volg je de cursus RV1: verkeer en techniek, en V2D: Administratie. Na het behalen van deze twee theorie-examens kun je afrijden. Het rijbewijs D is geschikt als je bussen gaan besturen met meer dan 8 zitplaatsen.

DE rijbewijs

Voor dit rijbewijs rijden wij met een middenas-aanhangwagen. Naast het aandacht besteden aan de extra lengte die de bus aanhanger met zich mee brengt, ligt de focus bij het D rijbewijs vooral op het achteruitrijden. Denk hierbij aan het plaatsen bij een bushalte, een bocht achteruit en recht achteruitrijden tot een aangegeven punt.

Arbo-keuring

Voor dat het praktijkexamen aangevraagd kan worden moet je gekeurd worden door een Arbo-arts. Het formulier dat je hierbij nodig hebt is verkrijgbaar bij het gemeentehuis. Je wordt gekeurd op ogen, oren, bloeddruk, hartklachten, epilepsie of andere klachten die de rijvaardigheid zouden kunnen beïnvloeden. Lees hier meer over de Arbo-keuring. Link

Praktijkexamen

Bij het begin van het praktijkexamen neem je samen met de examinator het kentekenbewijs door, daarna voer je chauffeurspas in. Als dit gedaan is loop je gezamenlijk een rondje om het voertuig voor de dagelijkse controle.

Tijdens het rijden beoordeelt de examinator je op het omgaan met de snelheid en het kijken op de juiste momenten in de juiste spiegels. Uiteraard worden er ook verschillende achteruitrij oefeningen gedaan. Het CBR heeft een filmpje gemaakt voor het vrachtwagenrijbewijs. Deze komt in grote lijnen overeen met het busexamen.

Code 95

Iedereen die niet binnen de vrijstellingen voor de code 95 valt, te vinden op Ministerie ILenT, dient de code te behalen door examen te doen in de onderdelen die bovenaan deze pagina genoemd zijn. Daarna heb je vijf jaar de tijd om 35 uur aan nascholingscursussen te volgen om de Code te behouden.

Chauffeurs die voor 2009 geslaagd zijn voor hun busrijbewijs hoeven geen examen te doen in deze vakken, maar alleen de nascholingscursussen te volgen. Op onze pagina code 95 staan de cursussen die wij hiervoor verzorgen.

D1 – tot 16 personen

 • Praktijkles per uur
  € 80,00
 • Examen
  € 410,00
Aanbieding:
 • Basispakket: 10 uur + 1 praktijkexamen
  € 1.200,00
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

D1E – tot 16 personen + aanhangwagen

 • Praktijkles per uur
  € 85,00
 • Examen
  € 415,00
Aanbieding:
 • Basispakket: 5 uur + 1 praktijkexamen
  € 825,00
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

Touringcar D

 • Praktijkles per uur
  € 90,00
 • Examen
  € 425,00
Aanbieding:
 • Basispakket: 20 uur + 1 praktijkexamen
  € 2.200,00
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

Touringcar D + aanhangwagen

 • Praktijkles per uur
  € 100,00
 • Examen
  € 450,00
Aanbieding:
 • Basispakket: 10 uur + 1 praktijkexamen
  € 1.400,00
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

Theorie C & D

 • Module 1
  € 600,00
 • Module 2
  € 300,00
 • Module 3
  € 200,00
 • Praktische toets
  € 375,00
 • Besloten oefenterrein
  € 375,00
Thuis studeren
 • Leermiddelen per vak
  € 60,00
 • Examen per vak
  € 65,00
 • € 0,00
De cursussen zijn inclusief leermiddelen en examen.
bovenstaande prijzen zijn inclusief btw

Bus rijbewijs d

Wil je een bus rijbewijs d halen? Rijschool Hendriks helpt je graag. Om je zo goed mogelijk klaar te stomen voor het rijexamen en zodat je slaagt voor het bus rijbewijs, krijg je praktijklessen door gecertificeerde instructeurs. We bieden een totaalpakket door middel van theorielessen, kortingspakketten en spoedopleidingen en leveren altijd maatwerk. Wil je een bus rijbewijs voor privégebruik behalen? Dan kies je voor het rijbewijs D. Heb je een bus rijbewijs nodig voor je werk? Dan dien je een bus rijbewijs D met code 95 tot je beschikking te hebben.

Bus rijbewijs halen

Wil je een bus rijbewijs halen en woon je in de regio van de Veluwe? Meld je snel aan voor de rijlessen. Een bus rijbewijs halen zorgt ervoor dat je veilig personen vervoert. Een busrijbewijs behaal je bij onze ervaren instructeurs. Wil je graag rijbewijs D halen? Ook dan staan we voor je klaar, zodat jij verzekerd bent van je bus rijbewijs.

VRAGEN?

Samen op weg naar jouw rijbewijs


Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door Rijschool Hendriks.
Rijschool Hendriks
Zuiderzeestraatweg 164a
8096 CE Oldebroek

NL45 ABNA 053 0445 026

T. 0525-633975
M. 06-21626105
E. info@rijschoolhendriks.nl

Whatsapp ons
Aanmelden