0525 - 63 39 75 info@rijschoolhendriks.nl

Motor

Theorie motorrijles

Onze theorielessen voor de motorrijles zijn op de woensdagavond. Op onze social media kanalen vindt je terug welke les wij die avond gaan geven.
Met behulp van een systeem dat gelijk is aan die van het CBR wordt je voorbereidt op het examen. De enige kosten die je maakt, zijn de aanschaf van boeken en het examen bij het CBR. De boeken kunt u via ons verkrijgen. Dit zijn twee boeken bestaande uit een theorieboek en een vragenboek (multiple choice en open vragen). Ook bieden wij de mogelijkheid om de theorie online te leren. Kijk hiervoor in onze webshop. Om je motorrijbewijs te behalen in de regio Zwolle, ben je hier aan het juiste adres!

Welke categorie?

Mocht je behoefte hebben om een les te volgen om te zien wat onze manier van lesgeven is of als je een “second opinion” wil over hoe je er voor staat zonder ergens aan vast te zitten, dan bieden wij tegen de normale lesprijs deze mogelijkheid.

Honda 125cc

Honda CB 125cc


honda 500cc

Honda CB 500cc


Suzuki SV 650cc

 


AVB – voertuigbeheersing

Bij dit examen worden de bijzondere verrichtingen getoetst. Er moeten in totaal 12 bijzondere verrichtingen worden geleerd verdeelt over 4 clusters. Van deze 12 verrichtingen krijg je er 7 op het examen. Voor elke verrichting krijg je een herkansing voor het geval deze de eerste keer niet goed gaat. Uiteindelijk moeten er 5 in totaal goed zijn gegaan. Je mag dus twee verrichtingen twee keer fout doen, maar deze mogen niet uit hetzelfde cluster zijn.
De lessen hiervoor geven wij voor een groot gedeelte op ons eigen terrein. Dit is vooral fijn voor leerlingen die nieuw zijn voor het motor rijden, maar scheelt ook in het heen en terug rijden naar Zwolle. Uiteraard gaan wij wel een aantal keer naar het examenterrein in Zwolle om te kijken hoe het daar in zijn werk gaat.

Gezondheidsverklaring

Voordat wij als rijschool een examen voor jou kunnen reserveren moet je gezondheidsverklaring zijn goed gekeurd door het CBR.
Dit kun je regelen via mijn.cbr.nl
Op deze website moet je inloggen met je DigiD-code en de speciale SMS of App code. Vraag deze tijdig via mijn.cbr.nl aan om onnodige wachttijden te voorkomen.

AVD – verkeersdeelneming

Voor het aanvragen van het praktijkexamen moet je een eigen verklaring invullen, om te zien of je gezond bent en geen medicijnen gebruikt. Tijdens het examen moet je je theoriecertificaat en het uitslagformulier van de AVB kunnen laten zien. Ben je dus voor een van beiden niet geslaagd, dan kun je ook geen examen doen.
Als het examen begint worden er wat vragen gesteld over de motor. (Wat er gevraagd wordt hebben we op onze examenpagina gezet). Daarna krijg je een rit die bestaat uit de volgende elementen: rit door de stad, korte bochten, rit buitenaf, lange bochten, snelweg, plaats op de weg, verkeersregels en borden. Deze onderdelen vind je terug op je leskaart.

Een stapje verder: trainingen

Ben je geslaagd en wil je je vaardigheden verder uitbreiden, dan kun je bij ons enkele trainingen volgen. Wij verzorgen bijvoorbeeld onder leiding van een KNMV instructeur Regionale Motorrijvaardigheids Trainingen en een cursus Off Road en All Road rijden. Meer hierover vind je op onze trainingenpagina.

Motorrijbewijs Zwolle en omgeving

Ben je woonachtig in de regio Zwolle en wil je graag je motorrijbewijs halen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vanaf onze speciale locatie in Oldebroek is het slechts een kwartiertje rijden naar Zwolle. Om je motorrijbewijs te halen kunnen we dus gemakkelijk in Zwolle en omgeving aan de slag. Neem contact op voor meer informatie.

Andere rijbewijzen

1
Hoi! Stel je vraag aan ons via WhatsApp.
Powered by