0525 - 63 39 75 info@rijschoolhendriks.nl

Bus: D1, D & DE

Bus: D1, D & DE

Met 50 jaar ervaring biedt Rijschool Hendriks uit Oldebroek busrijles (Rijbewijs d1) op maat door middel van theorieles, kortingspakketten en spoedopleidingen.

De theorie

Wij verzorgen elke maandag en dinsdag de cursus voor het behalen voor het bus rijbewijs. Welke vakken u dient te volgen is afhankelijk van een paar keuzes. Dit is onder andere afhankelijk van het wel of niet nodig hebben van de Code95 waarvan u onder aan de pagina een uitleg vindt.
Bekijk het lesprogramma voor de actuele data voor de theorielessen.

Hieronder vindt u een schema van de te doorlopen onderdelen.

D1 zonder Code95
Theorie: Rv1-light
Theorie: R2D
Praktijk: D1
D1 met Code95
Theorie: Rv1-light
Theorie: V2D
Theorie: V3D
Praktijk: Praktische Toets D
Praktijk: Besloten Oefenterrein D1
Praktijk: D1
D zonder Code95
Theorie: Rv1
Theorie: R2D
Praktijk: D
D met Code95
Theorie: Rv1
Theorie: V2D
Theorie: V3D
Praktijk: Praktische Toets D
Praktijk: Besloten Oefenterrein D
Praktijk: D

De praktijk

Mocht je behoefte hebben om een les te volgen om te zien wat onze manier van lesgeven is of als je een “second opinion” wil over hoe je er voor staat zonder ergens aan vast te zitten, dan bieden wij tegen de normale lesprijs deze mogelijkheid.
ARBO Keuring:

Voor dat het praktijkexamen aangevraagd kan worden moet u gekeurd worden door een ARBO-arts. Het formulier dat u hierbij nodig heeft is verkrijgbaar bij het gemeentehuis. U wordt gekeurd op ogen, oren, bloeddruk, hartklachten, epilepsie of andere klachten die de rijvaardigheid zouden kunnen beïnvloeden.

Praktijkexamen

Bij het begin van het praktijkexamen neemt u samen met de examinator het kentekenbewijs door, daarna wordt u naar het voertuig gestuurd om de chauffeurspas in te voeren. Als dit gedaan is loopt u gezamenlijk een rondje om het voertuig voor de dagelijkse controle.
Tijdens het rijden beoordeeld de examinator u op het omgaan met de snelheid en het kijken op de juiste momenten in de juiste spiegels. Uiteraard worden er ook verschillende achteruit rij oefeningen gedaan. Het CBR heeft een filmpje gemaakt voor het vrachtwagenrijbewijs. Deze komt in grote lijnen overeen met het busexamen.

Code95

Iedereen die niet binnen de vrijstellingen voor de Code95 valt, te vinden op Ministerie ILenT, dient de code te behalen door examen te doen in de onderdelen die bovenaan deze pagina genoemd zijn. Daarna heeft u vijf jaar de tijd om 35 uur aan nascholingscursussen te volgen om de Code te behouden. Chauffeurs die voor 2009 geslaagd zijn voor hun vrachtwagenrijbewijs hoeven geen examen te doen in deze vakken, maar slechts alleen de nascholingcursussen te volgen. Op onze pagina Code95 vindt u de cursussen die wij hiervoor verzorgen terug.

Rijbewijs d1 halen

D1 rijbewijs halen? Rijschool Hendriks biedt je 50 jaar ervaring en biedt rijles op maat voor je d1 rijbewijs. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Andere rijbewijzen

Open chat
1
Hoi! Stel je vraag aan ons via WhatsApp.
Powered by