0525 - 63 39 75 info@rijschoolhendriks.nl

Bromfiets

Bromfiets

Met 50 jaar ervaring biedt Rijschool Hendriks uit Oldebroek bromfietsrijles op maat door middel van theorieles, kortingspakketten en spoedopleidingen.


Mocht je behoefte hebben om een les te volgen om te zien wat onze manier van lesgeven is of als je een “second opinion” wil over hoe je er voor staat zonder ergens aan vast te zitten, dan bieden wij tegen de normale lesprijs deze mogelijkheid.

Theorie bromfiets

Je kunt theorie-examen doen zodra je vijftien en een half jaar oud bent. Voor die tijd kun je al beginnen met het volgen van theorielessen en een examendatum reserveren voor zowel theorie en praktijk.
De theorielessen vinden elke woensdagavond plaats bij onze rijschool aan de Zuiderzeestraatweg 164 te Oldebroek. Op onze social media kanalen vind je welke les we die avond gaan geven.

Examen bromfiets

Tijdens de praktijklessen en het examen  maak je gebruik van een scooter van de rijschool. Ook kun je gebruik maken van een helm en/of handschoenen die bij de rijschool klaarliggen.
Een praktijkexamen bromfiets duurt 45 minuten. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent (ongeveer 15 minuten). Dat geeft rust, zo vlak voor je examen. Ga zitten tot je examinator je roept. Je legt het examen af op een bromfiets (geen snorfiets, trike of quad). Je rijinstructeur mag meerijden (op een eigen bromfiets) en bij het eindgesprek met de examinator aanwezig zijn. Het examen verloopt zo:

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.
De examinator let onder andere op:

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Andere rijbewijzen

Open chat
1
Hoi! Stel je vraag aan ons via WhatsApp.
Powered by