0525 - 63 39 75 info@rijschoolhendriks.nl

Tractor

Tractor

Wij verzorgen de theorie- en de praktijklessen voor het T-rijbewijs vanuit Oldebroek. Vanuit hier wordt ook het praktijkexamen afgenomen. Het theorie examen kan in uw eigen regio.

Wachttijd
Met de invoering van dit nieuwe rijbewijs zijn de eisen voor de theorie en de praktijk verhoogd in vergelijking tot de ‘oude stijl’. En ook is de wachttijd een stuk langer geworden. Houd er rekening mee dat bij het moment van aanvragen voor de theorie- en praktijkexamens er rond de 5 weken wachttijd is.

Theorie

De tractor-theorielessen geven wij op de woensdag van 19:30 tot 21:00. Op onze social media kanalen kun je vinden welke les wij die avond geven. Er mag al theorie-examen gedaan worden vanaf 15,5 jaar.

Praktijk T-rijbewijs

Je mag beginnen met lessen zodra je 16 bent. Heb je al ervaring met het besturen van een tractor of juist nog helemaal niet? Wij kunnen de lessen op maat maken en aanpassen op jouw vaardigheden. Wij bieden een startpakket van 6 uur plus praktijkexamen aan, maar de meeste kandidaten hebben rond de 10 uur rijles nodig.

De lessen starten wij vanaf onze rijschoollocatie aan de Zuiderzeestraatweg 164a in Oldebroek. Deze locatie is tevens goedgekeurd als examenlocatie. De examinator van het CBR komt dus het examen in Oldebroek afnemen. Hij/ zij zal 60 minuten met jou door verschillende omgevingen rijden. Denk hierbij aan landwegen en industriegebied, maar ook aan dorpskernen en wegen met rotondes. Er wordt veel aandacht besteed aan het verkeersinzicht van de kandidaat. Jouw instructeur gaat jou daar in begeleiden zodat je goed voorbereidt bent op het examen.

Exameneisen T-rijbewijs

Tijdens het examen worden er verschillende vaardigheden van je verwacht. Zo moet je de kipper aankoppelen en eventueel weer afkoppelen, de bijzondere verrichtingen beheersen en laten zien dat je tijdens het rijden
rekening houdt met de gevaren van het rijden met een tractorcombinatie.

– Aan- en afkoppelen
Voordat je vertrekt moet je zelfstandig de kipper koppelen aan de tractor. Je instructeur begeleidt jou hierbij tijdens de laatste meter. Na het volgens de gebruikelijke methode aankoppelen van de kipper zal de examinator enkele vragen stellen over de dagelijkse controle die je moet uitvoeren.

– Bijzondere verrichtingen
Tijdens het examen zal de examinator je 1 of 2 bijzondere verrichtingen laten doen. Hij kan kiezen voor recht achteruit rijden, een bocht achteruit of achteruit voor een laaddeur/inrit parkeren. Tijdens deze verrichtingen bevindt de examinator zich buiten het voertuig en ben jij zelf verantwoordelijk voor het overige verkeer. De verrichting hoeft niet in één beweging te worden uitgevoerd. Indien nodig mag de combinatie opnieuw worden gestrekt om in een betere positie te komen.

– Rijden op de weg
Het belangrijkste onderdeel van het examen is het rijden op de weg. De examinator wil zien dat je rekening houdt met de combinatie in alle omstandigheden. Dit gaat dan vooral om jouw naderingssnelheid, je kijkgedrag en het inschatten van de lengte van de combinatie tijdens bijvoorbeeld het inhalen.

Inschrijven of meer informatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier
Voor actuele prijzen kijkt u op onze prijzenpagina.

Voor meer informatie over het T-rijbewijs kunt u ons altijd bellen op: 0525-633975 of 06-21626105
Ook heeft het CBR en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een brochure uitgebracht over het trekkerrijbewijs.

Related Portfolio