0525 - 63 39 75 info@rijschoolhendriks.nl

Aanhanger BE

Met 50 jaar ervaring biedt Rijschool Hendriks uit Oldebroek het aanhangerrijbewijs op maat door rijles op 1 dag of verdeeld over 2 of meerdere dagen.

Mocht je behoefte hebben om een les te volgen om te zien wat onze manier van lesgeven is of als je een “second opinion” wil over hoe je er voor staat zonder ergens aan vast te zitten, dan bieden wij tegen de normale lesprijs deze mogelijkheid.

 

Theorie:

Theorie is momenteel niet nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je op het praktijkexamen met behulp van de kentekenpapieren enkele vragen kan beantwoorden betreffende het gewicht en de lengte van de combinatie als ook vragen over het maximale laadvermogen van de aanhanger en de koppelingsdruk. Ook bij het aankoppelen van de aanhangwagen en het controle-rondje om de combinatie worden vragen gesteld.

 

Gezondheidsverklaring

Voordat wij als rijschool een examen voor jou kunnen reserveren moet je gezondheidsverklaring zijn goed gekeurd door het CBR.
Dit kun je regelen via mijn.cbr.nl
Op deze website moet je inloggen met je DigiD-code en de speciale SMS of App code. Vraag deze tijdig via mijn.cbr.nl aan om onnodige wachttijden te voorkomen.

 

Praktijk:

De combinatie waar wij mee lessen is een Kia Sportage automaat en een 6 meter 25 lange tandem-aser. Tijdens de praktijklessen oefenen we natuurlijk het achteruitrijden met de aanhangwagen, maar ook het rijden met aangepaste snelheid door de bebouwde kom en het juiste gebruik van spiegels komt uitgebreid aan bod omdat dit één van de belangrijkste onderdelen zijn van het CBR examen.
Voor het aanvragen van het praktijkexamen moet je een eigen verklaring invullen, om te zien of je gezond bent en geen medicijnen gebruikt.

 

Dagopleiding aanhangerrijbewijs:

Wij bieden de mogelijkheid om je rijopleiding in een kortere periode te voltooien. Wij kunnen het aantal lessen verspreiden over de tijd die je tot je beschikking hebt. Dit kan zelfs teruggebracht worden naar 1 dag. Wel adviseren wij je om een proefles te nemen of te zien of dit een verstandige oplossing voor jou is.

 

Wanneer heb je rijbewijs E nodig ?

Wij krijgen vaak de vraag: “Mag ik wel met deze caravan of aanhangwagen rijden met alleen mijn autorijbewijs?”
Sinds januari 2013 is er een BE rijbewijs nodig zodra het totale maximale gewicht van de combinatie meer bedraagt dan 3500 KG.
Nadat je geslaagd bent voor je BE, mag je alleen aanhangwagens trekken die minder wegen dan 3500 KG.

 

Aanhanger voor vrachtwagen en bus

Met het huidige BE rijbewijs mag je aanhangwagens trekken die niet meer dan 3500 kg wegen. Weegt uw aanhanger meer dan moet u het rijbewijs C1E halen. Meer informatie over het aanhangerrijbewijs voor vrachtwagen en/of bus vindt u bij Vrachtwagen.

Andere rijbewijzen

1
Hoi! Stel je vraag aan ons via WhatsApp.
Powered by