0525 - 63 39 75 info@rijschoolhendriks.nl

Motor

Theorie motorrijles

Onze theorielessen voor de motorrijles zijn op de woensdagavond. Op onze social media kanalen vindt je terug welke les wij die avond gaan geven.
Met behulp van een systeem dat gelijk is aan die van het CBR wordt je voorbereidt op het examen. De enige kosten die je maakt, zijn de aanschaf van boeken en het examen bij het CBR. De boeken kunt u via ons verkrijgen. Dit zijn twee boeken bestaande uit een theorieboek en een vragenboek (multiple choice en open vragen). Ook bieden wij de mogelijkheid om de theorie online te leren. Kijk hiervoor in onze webshop.

Welke categorie?

Honda 125cc

 • A1:
  Tussen je 18de en 20ste moet je beginnen op een A1 (11Kw) motor. Je mag dan al wel met 17 jaar beginnen met lessen.

 • honda 500cc

 • A2:
  Vanaf je 20ste, of twee jaar na het behalen van je A1 rijbewijs, mag je examen doen voor de 35kw motor. Ben je al in het bezit van het A1 rijbewijs dan hoef je niet opnieuw je theorie of AVB te halen.
  Wij geven de motorrijles op een “geknepen” 500cc motor.

 • honda 500cc

 • A Onbeperkt:
  Vanaf je 24ste, of twee jaar na het behalen van je A2 rijbewijs (dus al vanaf 22 jaar), mag je examen doen voor de onbeperkte categorie. Ook hier geldt dat als je al in het bezit bent van een A2 rijbewijs je niet opnieuw je theorie of AVB over hoeft te doen.

 • AVB – voertuigbeheersing

  Bij dit examen worden de bijzondere verrichtingen getoetst. Er moeten in totaal 12 bijzondere verrichtingen worden geleerd verdeelt over 4 clusters. Van deze 12 verrichtingen krijg je er 7 op het examen. Voor elke verrichting krijg je een herkansing voor het geval deze de eerste keer niet goed gaat. Uiteindelijk moeten er 5 in totaal goed zijn gegaan. Je mag dus twee verrichtingen twee keer fout doen, maar deze mogen niet uit hetzelfde cluster zijn.
  De lessen hiervoor geven wij voor een groot gedeelte op ons eigen terrein. Dit is vooral fijn voor leerlingen die nieuw zijn voor het motor rijden, maar scheelt ook in het heen en terug rijden naar Zwolle. Uiteraard gaan wij wel een aantal keer naar het examenterrein in Zwolle om te kijken hoe het daar in zijn werk gaat.

  AVD – verkeersdeelneming

  Voor het aanvragen van het praktijkexamen moet je een eigen verklaring invullen, om te zien of je gezond bent en geen medicijnen gebruikt. Tijdens het examen moet je je theoriecertificaat en het uitslagformulier van de AVB kunnen laten zien. Ben je dus voor een van beiden niet geslaagd, dan kun je ook geen examen doen.
  Als het examen begint worden er wat vragen gesteld over de motor. (Wat er gevraagd wordt hebben we op onze examenpagina gezet). Daarna krijg je een rit die bestaat uit de volgende elementen: rit door de stad, korte bochten, rit buitenaf, lange bochten, snelweg, plaats op de weg, verkeersregels en borden. Deze onderdelen vind je terug op je leskaart.

  Een stapje verder: trainingen

  Ben je geslaagd en wil je je vaardigheden verder uitbreiden, dan kun je bij ons enkele trainingen volgen. Wij verzorgen bijvoorbeeld onder leiding van een KNMV instructeur Regionale Motorrijvaardigheids Trainingen en een cursus Off Road en All Road rijden. Meer hierover vind je op onze trainingenpagina.

  Related Portfolio